Protestantse Gemeente Vlagtwedde

Oost Europacommissie

De Oost-Europacommissie is een samenwerking tussen de Gereformeerde kerk van Vlagtwedde en Onstwedde. 32 jaar geleden is er begonnen om gezamenlijk een contact te zoeken met een gemeente in, toen nog het communistische, Oost-Duitsland. Uiteindelijk is er gekozen voor Warin, dat ligt in Mecklenburg-Vorpommern. In de beginjaren was er weinig tot geen persoonlijk contact, omdat het erg moeilijk was om te reizen. Wel zijn er van onze kerken mensen in deze tijd naar toe geweest. Na de val van de Berlijnse Muur was het een stuk gemakkelijker geworden voor alle partijen om te reizen. Sinds die tijd komen we ieder jaar met het Hemelvaartweekend bij elkaar. Het ene jaar in Onstwedde/Vlagtwedde en het andere jaar in Warin.

In zo’n weekend zijn we van donderdagmiddag t/m zondagmorgen bezig om de onderlinge contacten te versterken. In de loop der jaren heb je elkaar al een stuk beter leren kennen en zijn er hechte vriendschappen ontstaan. Natuurlijk vallen er mensen af, maar er komen gelukkig ook altijd weer nieuwe mensen bij.

Het is een weekend van bezinning (de gemeente zorgt voor een thema op de zaterdagmiddag), maar ook van plezier (op vrijdag gaan we wat leuks doen, zoals dingen bezichtigen, rondleidingen in de omgeving, echt van alles wat). Het is géén weekend voor alleen maar de leden van de groep, maar het is voor alle leden van de beide gemeenten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Met elkaar zijn we een enthousiaste groep vrijwilligers om de Hemelvaartweekenden zo geslaagd mogelijk te doen zijn. Er kunnen natuurlijk altijd mensen bij.

Nadere informatie over de Oost-Europacommissie is te verkrijgen bij:
Gerrit Drost   gerrit.alie@kpnmail.nl .
 

terug

Orgel
Er is een nieuw artikel te lezen onder het kopje Orgel.
Eerbetoon voor ludie Boels en Stoffer Holtjer.


 
contact
Protestantse Gemeente Vlagtwedde
Vledderkamp 58
Postadres: postbus 59
9540 AB Vlagtwedde 
scriba.pgvlagtwedde@gmail.com 
 
kerkradio
De kerkdiensten zijn ook te beluisteren via: www.kerkomroep.nl